Wednesday, January 9, 2008

Namlı Gurme Karaköy


Kahvaltıya olan hassasiyetim heres tarafından biliniyor.Asla poğaça yada patiseri ürünleri ile yapmam . Peynir ,domates ve zeytin olmadan aslaaa. Hafta içi en azından bu 3’ü olmalı.Hafta sonları ise ziyafete dönüşmeli,omleti, menemeni,reçeli,balı,kaymağı ........
Bu sebeple dışarda yapılan kahvaltılar konusunda da seçiciyim. Klasik türk kahvaltısını en lezzetli yapabileceğim yere gitmek benim için önemli. Boğazda bunu Kale,Yeniköy Kahve gibi yerler karşılıyor.Ancak buralar hafta sonu gitmek tam bir sorun.Park yeri sorunu,boş masa bulma sorunu gibi sinir testine tabi durumlar var.Bu yüzden çok tercih etmiyorum.Buna ilk alternatif Demirciköy’deki Uzunya idi.Blogumun sadık takipçilerindenseniz ilk yazım burayı anlatıyordu :) Peki ama şimdiki keşfimİz neresi (Ebru sağolsun :) ) Karaköy NAMLI Gurme . Namlının ürünlerinin kalitesini bilmeyen yoktur herhalde. Karaköyde açtığı bu şubesinde kahvaltı serviside var. Aslında burası da keşfedilmiş durumda telefonla rezervasyon yaptıranlar oluyor ama birazıcık erken gidildiğinde boğazda yaşanan sendromlar yaşanmıyor sanıyorum.Kahvaltılıklar,peynir zeytin çeşitleri süper.Her çeşit peynir, kuru domates-kekik-zaytinyağı-cevizle harmanlanmış zeytinler, yine kekik ve zeytinyağı ile harmanlanmış domates ev salatalık söğüşleri daha neler neler. Sadece bunlar değil tabi omlet,sahanda,sucuklu,pastırmalı,sosisli yumurtalar ve inanın 1 sahan 2 kişiye fazlası ile yetiyor.En kısa sürede denemelisiniz.illla geniş manzara istiyorsanız kahvenizide İstanbul Modern'in cafesinde içebilirsiniz. Yer: Karaköy Güllüoğlu nun hemen yanı,DenizBank’ın karşısı,kat otoparkının arkası:) telefon:212 293 68 80 .Şimdiden afiyet ,bal,şeker olsun.

2 comments:

Anonymous said...

heheh adresi de denizbank'ın şurası diye vermiş... çok subliminalsınız sevalyangozcuğum.. =)

Anonymous said...

her zaman Namlı Gurme' ye ve Namport' a bekliyoruz. Seval hanımın da dediği gibi içeri girdiğiniz anda yemek yemenin keyfini yaşayacağınızı anlayacasınız=))